API koppelingen

Verschillende softwarepakketten

Binnen een organisatie worden vaak verschillende processen geautomatiseerd met behulp van verschillende softwarepakketten. Denk bijvoorbeeld aan een ERP systeem, een boekhoudpakket en bijvoorbeeld een website of webshop. Hierbij kan het praktische probleem ontstaan dat op verschillende plekken gebruik gemaakt zou moeten worden van dezelfde data, maar dat deze data vaak niet synchroon is.

Software koppelen

De oplossing voor het synchroon houden van data tussen verschillende systemen, bijvoorbeeld de personeelsgegevens tussen het ERP systeem en de personeelsadministratie binnen uw organisatie, is het gebruik maken van softwarematige koppelingen tussen deze verschillende pakketten. Twee veelvoorkomende technieken zijn API’s en webservices.

Conkreet Consultants integreert software met behulp van API’s en webservices, waarbij we gebruik maken van de huidige industriestandaarden en technieken

Ervaring met diverse pakketten

Bij Conkreet Consultants hebben we uitgebreide ervaring met het koppelen van diverse softwarepakketten. Zo hebben we al koppelingen ontwikkeld voor:

  • AFAS Profit
  • UNIT4 Agresso Wholesale
  • ISAH ERP Software
  • MailChimp e-mailmarketing software
  • Magento E-commerce
  • Cobra HRM software
  • MailPlus e-mailmarketing software

Mogelijkheden

De mogelijkheden voor het koppelen van softwarepakketten is sterk afhankelijk van de opties die het betreffende pakket biedt. Biedt het pakket zelf geen API of webservices? Dan kunnen we altijd de mogelijkheid onderzoeken om een API te ontwikkelen die rechtstreeks met de software communiceert.

Mocht het niet mogelijk blijken te zijn om uw huidige softwarepakket te integreren in de bedrijfsprocessen, kan Conkreet Consultants advies geven over een vervangend pakket waarbij dat wel mogelijk is.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Conkreet Consultants voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.