Een betaalbaar alternatief voor Power BI

Business Intelligence is hot! Een representatieve weergave van uw bedrijfsdata, in gebruiksvriendelijke dashboards, eenvoudig om op te filteren en om in te zoomen in uw data. De bekendste tool is momenteel Power BI van Microsoft. Ondanks dat Power BI een hele mooie tool is, lopen de kosten voor het gebruik er van vaak snel op. Helemaal als u een oplossing zoekt die de data uit uw on-premise database wilt gebruiken. Maar er is ook een betaalbaar alternatief.

Metabase

Metabase is een open-source Business Intelligence tool die licentie-vrij te gebruiken is. U betaalt dus geen kosten voor het gebruik van de software zelf! De functionaliteit is er niet minder om. Metabase kan gekoppeld worden aan alle gangbare databases, dus ook aan bijvoorbeeld een Microsoft SQL database. Bij grote datasets hebben wij een oplossing gebouwd die de data uit uw (on-premise) database uitleest, verwerkt, en wegschrijft naar MongoDB, een database die speciaal geschikt is voor het verwerken van grote datasets.

Live demo

Hieronder ziet u een live demo van een voorbeeld dashboard. Dit dashboard wordt vanuit Metabase gedeeld en via een iframe op deze pagina getoond.

Mogelijkheden

Metabase kan gekoppeld worden aan vrijwel elk type database. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uw data uit verschillende bronnen samen te voegen en onder te brengen in een datawarehouse in MongoDB. Als uw data eenmaal gekoppeld is kunt u onbeperkt dashboards maken, delen en invoegen in andere toepassingen.

  • Koppelen aan elk type database
  • Uw data onderbrengen in een datawarehouse met behulp van onze aanvullende tooling
  • Verschillende databronnen toevoegen
  • Zelf eenvoudig data samenvoegen en analyseren, zoals u dat gewend bent in o.a. Excel
  • Mooi visualisaties o.a. staaf- en lijndiagrammen, pie charts, kaarten en trendgrafieken
  • Rapportages eenvoudig exporteren naar Excel
  • Rapportages invoegen in verschillende applicaties, en bijvoorbeeld uw website
  • Notificaties instellen op KPI’s
  • Onbeperkt gebruikers aanmaken, en toegangsbeheer per databron
  • Automatische rapportages op basis van AI
Gegevens zijn eenvoudig te exporteren naar CSV, Excel of JSON
Dashboards en rapportages zijn op verschillende manieren te delen en te embedden
Stel meldingen in om altijd op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen

Kosten

Metabase is een cloud-oplossing en moet dus gehost worden op een server. Daarnaast komen er regelmatig updates uit, en wilt u natuurlijk dat uw Metabase-omgeving altijd beschikbaar is. Daarvoor betaalt u €99 per maand. Het opzetten van uw Metabase-omgeving is maatwerk, en is afhankelijk van de hoeveelheid rapportages en dashboards waarmee u mee van start wil gaan. Gemiddeld kunt u rekenen op ongeveer een eenmalige investering tussen de €2400 en €4000.

Daarnaast geven wij opleidingen in het gebruik van Metabase. U leert tijdens de opleiding hoe Metabase in elkaar zit, hoe globaal een database werkt, en hoe u zelf rapportages en dashboards maakt. Een opleiding duurt een dag en kost €499 per deelnemer.

Wilt u na livegang liever ondersteuning bij het beheren van uw dashboards, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Hierover maken wij afspraken op maat, afhankelijk van de hoeveelheid inzet die wenselijk is.

Buiten de €99 per maand zijn er verder geen terugkerende kosten. U betaalt ook niets extra per gebruiker, en u heeft toegang tot de volledige software. U hoeft dus niet per module extra te betalen.

Tot slot

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Metabase voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op op 085-3037420. Wij laten u graag vrijblijvend de mogelijkheden zien van Metabase.